A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Трояндівський заклад загальної середньої освіти Доброславської селищної ради Одеського району Одеської області

Про організацію інклюзивного навчання в 1 класі у 2022-2023 навчальному році

Дата: 21.03.2023 12:49
Кількість переглядів: 35

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

ДОБРОСЛАВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ТРОЯНДІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ДОБРОСЛАВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(ТРОЯНДІВСЬКИЙ ЗЗСО)

 

 

Н А К А З

 

 

                                                                                                      

с. Трояндове Одеського району Одеської області

 

 

Про організацію  інклюзивного

навчання в 1 класі

у 2022-2023 навчальному році

 

На підставі Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти»                    від 15 вересня 2021 р. № 957, висновків КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Лиманської районної ради Одеської області, заяв батьків,  з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізацію та інтеграцію в суспільство 

НАКАЗУЮ:

 

1. Організувати інклюзивне навчання для учениці 1 класу: Зеляк Аліни Валентинівни (з урахуванням висновку КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Лиманської районної ради про повторну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи від 27.07.2022 р., заяви батьків від 18.07.2022 р.)  з 01.09.2022 р.

2. Класоводу Сіваковій О.В.:

2.1. Здійснювати оцінювання навчальних досягнень учнів з особливими освітніми потребами згідно з критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів та обсягом матеріалу.

2.2. Здійснювати календарне та поурочне планування відповідно до індивідуальних програм розвитку учениці з особливими освітніми потребами, за програмою розвитку дітей з модифікацією в умовах інклюзивного навчання.

 

2.3. Залучати ученицю  з особливими освітніми потребами до позакласних та позашкільних заходів з урахуванням її інтересів, нахилів, здібностей, побажань, індивідуальних особливостей  та стану  здоров’я.

2.4. Забезпечити особистісно-орієнтований підхід до організації освітнього процесу, враховуючи особливі освітні потреби дитини

3. Призначити асистентом вчителя у 1 класі Рокицьку Г.Ф.

4. Встановити педагогічне навантаження асистента вчителя                 Рокицьку Г.Ф.  - 21 годину на тиждень.

5. Асистенту вчителя Рокицькій Г.Ф.:

5.1. Забезпечити виконання посадових обов’язків асистента вчителя.

5.2. Спільно з класоводом 1 класу, вчителями-предметниками, батьками дитини з особливими освітніми потребами, заступником директора з навчально-виховної роботи для Зеляк Аліни, учениці з особливими освітніми потребами, розробити індивідуальні програми розвитку з урахуванням висновків ІРЦ.

5.3. Вести учнівські портфоліо для відображення навчальних досягнень дитини з особливими освітніми потребами, розвитку її інтересів.

6. Заступнику директора з НВР Рапі О.В.:

6.1. Взяти під контроль організацію навчання учнів з особливими освітніми потребами у класі з інклюзивною формою навчання.

6.2. Здійснювати аналіз результативності освітнього процесу в класі з інклюзивною формою навчання та рівня навчальних досягнень учнів з особливими освітніми потребами.

7. Покласти відповідальність за збереження життя та здоров’я Зеляк Аліни,  учениці інклюзивного класу, під час освітнього процесу, на  асистента вчителя Рокицьку Г.Ф., класовода  1 класу Сівакову О.В.

8. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

 

Директор                                                                           Тетяна ОБОДОВСЬКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень